• Crònica d'un retorn. D' Istambul a Budapest.

    10/12/13.  Sortida d'Istambul a les 22.00 h. amb el Bosphor Express, direcció Bucarest. L'estació i les vies de tren a Istambul estan en...
  • Rodalmon, un breu resum del Mon.

    El 31 de decembre del 2013, iniciavem una nova aventura de Rodalmon. Vam sortir de casa amb la intenció de viatjar, repetir la experiència...
  • Cronica d'un retorn. De Venecia a casa.

    21/12/2013. En Venecia esperabamos la carta con las últimas reservas de tren hasta Girona, pero no ha llegado, así que hemos tenido que improvisar...
  • Crònica d'un retorn. De Salzburg a Venezia.

    18/12/13. A les 11.00 h. del matí, sortim de Salzburg cap a Venezia. Primer el tren ens porta a Insbruck, on arribem a les 12.56 h. En mitja hora,...
  • Crònica d'un retorn. De Budapest a Salzburg.

    16/12/13.  Deixem Budapest amb boira. A les 9.10 h. del matí surt l'intercity a Salzburg. Un paisatge enboirat i nevat ens acopanya tot el...
  • Crònica d'un retorn. D' Istambul a Budapest.

    10/12/13.  Sortida d'Istambul a les 22.00 h. amb el Bosphor Express, direcció Bucarest. L'estació i les vies de tren a Istambul estan en...
  • Rodalmon, un breu resum del Mon.

    El 31 de decembre del 2013, iniciavem una nova aventura de Rodalmon. Vam sortir de casa amb la intenció de viatjar, repetir la experiència...
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

28 de octubre de 2013

Shyraz.

Nota de cata: De color vermell cirera amb tons violacis i aromes de fruites del bosc i cireres amb matissos de torrefacte...

El versos que en el seu dia va dedicar el Poeta Hafez al raïm de Shiraz, idolatrant el seu tast i aroma, han quedat en raïm per fer-ne panses, en una República Islàmica on és prohibit l'alcohol. Fins aquí arribaren els comerciants europeus al segle XVII per importar el raïm que seria la base de molts vins de la nostra comarca...

Shiraz és una ciutat plena de vida, que es concentra en els seus bazars i en els seus caòtics carrers.
Ens sorprenen les decoracions de les mesquites amb motius florals i els petits palauets i jardins noucentistes que mostren una època d'esplendor de la ciutat que, en el seu dia, va ser capital d'Iran. En un d'ells, un restaurant, una petita llicència per poder menjar peix del Golf Pèrsic. Feia dies que no el tastavem, potser des de Kirguistan...

Arribem al punt més al sud del nostre viatge de retorn.

Shyraz és una bona base per visitar Persèpolis, però la ciutat, malgrat tenir preciosos racons, ens ha decebut una miqueta. Potser esperavem que fos tant bonica, com bo és el raïm al que li dona nom?





























No hay comentarios: