26 de octubre de 2013

Persépolis i "el clásico".

Asentats en el nostre pupitre, escoltem atentament les explicacions del professor, una lliçó que parla de terres molt llunyanes, de civilitzacions molt antigues...de Persépolis.

Ja han passat uns quants anys i ara som aquí davant la porta d'entrada, custodiada per dos enormes cavalls, que són plens de grafitis centenaris d'algun que altre impresentable, com Henry.M.Stanley, el de la famosa frase "Doctor Livingstone supongo?".

Acompanyats de la Derya i en Hakan, una parella alemanya, compartim taxi per anar a Pasargadae, siituada uns 100 km al nord de Shiraz i a uns 1700m d'alçada. La que fou capital de l'imperi Aquemenidas sobre el 560 a.C i de la que només queden en peu unes quantes columnes amb inscripcions cuneiformes que diuen" jo soc Cirus, rei dels Aquemenidas", i la impactant tomba d'en Cirus.

A pocs kilòmetres, Persèpolis, que va eclipsar a Pasargadae en pocs anys i que es va convertir en la nova capital sota un nou rei, Darius I. Anys més tard, va ser destruïda per Alexandre Magne. Les escales monumentals, les imponents portes d'entrada i les enormes escultures i columnes, són testimoni de la importància d'aquest regne.

Tornem a l'hotel, dutxa recomfortant i la tele no va. Baixem a recepció i la noia de l'hotel està molt ocupada, ens dóna la clau d'una altre habitació per agafar la tele i poder veure "el classico". Qualsevol se'l perd, ja fa dies que la gent del carrer ens ho recorda al saber de la nostre procedència!








































No hay comentarios: