25 de abril de 2013

Un petit Buda.


Prop de Kyoto es troba la petita ciutat de Nara, que va ser capital abans de Kyoto i on els cérvols corren lliures pels seus jardins.
El dia de pluja fa que tot tingui una atmosfera especial, els verd dels jardins de molsa són més verds i el gris de la pedra, més gris. Enmig i protegit per dos guardians de fusta de més de 7 metres, el monumental edifici del temple de Tōdai-ji, un dels edificis de fusta més grans i que alberga la no menys monumental figura de Buda, més de 15 m d'alt de bronso assentat en un coixí de flors de lotus. Dins, la gent tracta de passar per un forat enmig d'una columna, que diuen que té el mateix diàmetre que els forats del nas de Buda. Si passes has aconseguit la il.luminació!
El camí flanquejat per llinternes de pedra, guia les nostres pases entre temples amb sacerdotises amb extranys tocats, fins arribar a Naramachi, un petit barri de cases antigues de fusta.


















2 comentarios:

Mau dijo...

Ieeeps Campeones, quines vacances!! Ferran tu segur que vas passar pel forat,perquè il•luminat ja hi estàs. Ja ja... una abraçada i no cal que us digui que disfruteu pq ja ho feu.
Salut

Anónimo dijo...

Llàstima, haguéssiu pogut passar pel forat per a mi a veure si el Buda m'il·lumina.
.....


Esther