31 de julio de 2013

Un petit racó tibetà fóra del Tibet.

Pelegrins deambulant pels voltants del monestir, soroll continu de les rodes d'oració, rumors de les pregàries dels monjos, petits monjos que practiquen estranyes dances, colors vi, ocres, marrons que es barregen amb el verd de les muntanyes i el blau del cel, claxons de l'anar i venir dels cotxes, olor de les làmpades i figures de mantega de yak, inmensitat de les imatges de Buda, turistes i pidolaires...

És el monestir de Labrang. Un dels sis monestirs tibetans més importants juntament amb els de Lhasa, al Tibet. La diferència és que aquest està al Nord de la Xina, a Xiahé, fóra del Tibet. Una població monàstica que pertany a una prefectura autònoma tibetana i que acull altres monestirs d'altree sectes tibetanes com els Nyingmapa, que llueixen unes curioses trenes embolicades al cap.

El poble situat en el fons d'una vall, s'articula al llarg d'un carrer principal, on es diferencien clarament els barris, xinès, musulmà i tibetà. Tres mons diferents, on la cultura i la llengua estàn molt diferenciades. Resulta estrany veure gent que parla tibetà a una banda del carrer i que no parla ni entén res de xinés i al contrari.

Un petit oasi gastronòmic que ens permet tastar el menjar tibetà, com el iogurt i la carn de yak i els momos (una mena de raviolis farcits de carn) que curiosament s'assemblen als dimsum xinesos, als buzz mongols, als pelimenis russos i a les gyozas japoneses!
















































1 comentario:

Anónimo dijo...

Quin recó de món més guapu!!

Esther