28 de julio de 2013

Un temple molt alt

Obligats a dirigir-nos al sud per la presència del desert de Badain Jaran i pels pocs atractius que ofereix la Mongòlia interior, un paisatge similar al de Mongòlia però fortament industrialitzat i després de les pesades 20 hores d'autobús, arribem a Lanzhou la capital de la província de Gansú.

Una ciutat de més de tres milions de persones, sense gaire interés però una còmoda aturada per descansar una nit i continuar l'endemà el viatge cap al sud. On preteniem arribar per una altre ruta però, el terratrèmol i les inundacions al sud de Gansú han fet que modifiquéssim la ruta.

Al dia següent de nou al bus, aquesta vegada només quatre hores per arribar a Hezuó, una prefectura autònoma tibetana a la que s'arriba per una bonica carretera enmig d'una fertil vall. Una petita ciutat amb molta vida al carrer, amb diferents grups étnics i religions que conviuen aparentment amb tranquil.litat.

El palau de Milarepa, un majestuós temple tibetà de nou plantes i 40 metres d'alçada i d'un característic color vi, s'alça a les afores de la ciutat, amb un aspecte de fortalesa. Amb més de 1200 estatues de Buda, cada planta està dedicada a diferents sectes budistes tibetanes.

Un petit racó tibetà fora del Tibet.



































No hay comentarios: