15 de julio de 2013

Samba i cavalls en el centre de Mongòlia.

De nou, les interminables estepes i els espectaculars cels de camí al centre de Mongòlia. Aquest cop, amb una parella brasilera, la Karina i el Pablo, que vam conèixer a Ulaanbaatar i amb els que hem llogat una furgoneta, guia i conductor.
Kharkhorin, la que fou la primera capital de Mongòlia, només conserva el monestir de Erdene Zuu. Una muralla amb 108 estupes que conté els únics tres temples que queden, de la multitud de temples budistes que van ser cremats durant l'època estalinista. Destaquen amb els cels color plom del capvespre.
Al dia següent, ens espera una llarga jornada fins al "llac blanc", dins el Parc Natural de Khorgo-Terkhiin Tsagaan Nuur. 
De camí, parem a dinar a Tsetselreg, un poble situat en un espectacular emplaçament; aprofitem per passejar pel mercat on els maleters del cotxe, són improvisades parades per vendre carn, llet fermentada d'euga i iogurt sec.
Circulem per una pista enmig d'una enorme vall rodejada de muntanyes que es trencada pel riu Chuluut, formant una espectacular gorga enmig de la estepa.
De sobte, el llac, on passarem dos dies fent una excursió a cavall fins a un volcà, banyant-nos en el llac i gaudint del paisatge, del te amb llet i sal i de relaxants passejades per la riba.












































No hay comentarios: