20 de enero de 2013

Els pobles del nord.

Tant a Udomxai, Luang Namtha i Mueng Sing, el més interessant és  visitar els pobles dels voltants, amb moto o en la bici de la Srta. Pepis. L'altra opció és  contractar trekkings de varis dies, on et fan creure que et porten pel mig de la selva i en realitat, vas a un poble del costat de la carretera, on fan exhibicions semblants a un parc temàtic. Almenys, aixó és el que ens han dit altres que els han fet.
Es poden veure diferents étnies, (Tailue, Yao, Akha, Taineua, Lantha...) que es reconeixen pels seus vestits, mocadors i barrets, tot i que només els porten a diari les dones grans; la resta, en ocasions festives. Pobles que es dediquen a tasques agrícoles, el.laboració de texits, paper de bambú... Abans vivien del recursos que els hi donava la selva, que ha estat substituida per monocultius de banana, làtex i canya, i que avui els hi proporciona feina.
Pel que fa a la seva religió, totes són animistes, creuen en els esperits de la natura i protegeixen els seus poblats amb diferents el.lements que serveixen per espantar els mals esperits.













































No hay comentarios: