24 de noviembre de 2013

Mesopotamia.

Diyarbakir, la capital del Kurdistan. Símbol de la resistencia kurda, és avui punt de trobada en el procés de pau. Tot i la gran presència militar en la regió, la ciutat viu en un ambient relaxat; lluny queden els dies de resistència armada.
Però la historia de Diyarbakir, comença 1500 años a. C en lo que va ser un dels primers grans imperis del mon, Mesopotàmia. Situada entre els rius Tigris i l'Eufrates, per ella van passar nombroses civilitzacions com els Urartus, Asiris, Perses, Alexandre el Gran, romans, àrabs, Otomans... En els seus edificis encara es pot observar aquesta influència.
La gran muralla feta de pedra volcànica que rodeja la ciutat antiga, s'exten formant un cercle de 6 km. Dins el casc urbà, mesquites i esglésies armenies. Els fidels van conviure durant anys sense problemes fins al 1920, quan va començar el genocidi dels turcs contra els armenis i en dates més actuals, amb les accions de Hezbollah. Caravanserais, bazars i petits carrerons on els gats blancs amb un ull de cada color, una raça autòctona de la regió, mengen les restes de peix dels simpàtics venedors.
Els kurds, vesteixen orgullosos la seva indumentària que, segons el seu origen, presenta diferències en els colors dels mocadors i formes de dur-los... Contrasten amb la "modernor" de la joventut.













































No hay comentarios: