17 de septiembre de 2013

Uns dies a Almaty. Visats i turisme.

Una diada entre fronteres. Vam sortir de Bishkek en direcció a Almaty. Un senzill i còmode canvi de país, de la capital de Kyrgystan a una de les ciutats més importants de Kazahastan, Almaty. La que va ser capital del país fins 1998, tot i que continua essent la capital econòmica i cultural. Una diferència econòmica respecte a Kyrgystan bastant gran.
Kazahastan, el novè país més gran del món. Una basta extensió d'estepes i desert. Famós per... Borat, l'equip de ciclisme Astana, i per...potser pel fet d'haver contribuït, juntament amb Uzbequistan, a assecar el mar d'Aral.
Almaty, la ciutat de les pomes, és una ciutat bonica i tranquil.la tot i els seus dos milions d'habitants. Els seus carrers arbrats la fan agradable de passejar malgrat la seva extensió i els costeruts carrers. L'únic perill són les aglans que contínuament cauen dels magnífics roures que donen ombra als carrers i els misteriosos ulls... blaus, grisos, verds... daurats!
Obligats a romandre a la ciutat una setmana per qüestions "geopolítico administratives", les coses van sortint de moment millor del que esperàvem. 
Primer dia, dedicat a anar a recollir el visat d'Iran. Segon dia per fer el registre policial obligatori pels estrangers. Cap de setmana de per mig, passejar, tarta de poma i cappucino, dinar al parc i un sopar romàntic...Cinquè i extenuant dia, tramitació del visat de Turkmenistan i per la tarda, sorpresa! arriba el mail que esperàvem i que ens autoritza la recollida del visat d'Uzbequistan! Corre cap a l'ambaixada abans de que tanquin! Ja el tenim! Dia perfecte. De camí a casa, compra al súper: ous, patates i cervesa, per fer una truita de patates al microones i pa amb tomàquet! Sisè dia, avui no ens hem de llevar d'hora, tranquil esmorzar i dia de turisme a la ciutat, tot i que poc ens queda per veure. Les anades i tornades d'aquests dies...
Uns dies profitosos que han confirmat la nostre ruta, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Turquia i cap a casa...






































No hay comentarios: