16 de junio de 2013

El Pic de l'Amor.

Pik lu:bvi, Pic de l'amor, és un cim de la serralada Tomskinky de 2140 m que s'alça majestuós sobre el poble d'Arshan. Una dura ascensió de 1.200 m de desnivell, per un camí que puja directe i vertical.
Comencem l'ascensió ben d'hora, el cel és força amenaçador i, com cada dia a la tarda, s'espera una tempesta. Avancem pel fort pendent enmig del bosc amb un petit grup de gent; anirem compartint amb ells tot el dia ja que algú parla una mica d'anglès i així podem conèixer el munt de llegendes sobre el Pic de l'Amor que un d'ells explica. Així passem les quatre hores d'ascensió entre llegendes i petites parades per menjar alguna cosa.
Per fi el cim, una creu ortodoxa i un pal amb desitjos de colors assenyalen el pic, des d'on es té una privilegiada vista. Al sud les muntanyes de Mongolia i de tota la vall de Tunka, esquitxada per petits poblets i molts llacs. Cap al noroest s'exten la serralada Primorsky. Passem una llarga estona compartint el menjar amb la resta del grup, fent-nos fotos i gaudint del paisatge. Les cortines de pluja que es veien lluny es van apropant i comença a pedregar, és hora de marxar! Cada cop plou més i l'aigua converteix el vertical camí en una pista de patinatge.
Tres hores de relliscades fang i mosquits i arribem de nou al poble. Una revisió de la nostre roba per treure alguna paparra i ens acomiadem del grup.
Quina dutxa més bona ens espera!




































1 comentario:

ANTONIO RECIO ·no limpio pescado dijo...

Cuando veo estas fotos entiendo porque os odio tanto¡¡¡