4 de febrero de 2013

De camí a la ciutat de l'eterna primavera


De camí a la ciutat de l'eterna primavera (degut al seu clima), Kunming la capital de Yunnan, ens hem aturat a Jianshui. Una petita ciutat amb restes d'arquitectura clàssica i una atmosfera tranqui,la. Una ciutat amb edificis molt bonics, però que malauradament resten amagats sota els cartells de les botigues. Tot i així, et permet imaginar una Xina de conte.

El pas per Kunming és necessari per fer tràmits. Imaginavem una ciutat més petita i tranquil,la, tot i que sabiem que hi havia un milió d'habitants. És una ciutat moderna, plena de centres comercials, on estàn representades totes les grans marques internacionals, on el consumisme és voraç i et desmonta la idea del que creiem era un païs comunista. Consumisme o comunisme? O el que és el mateix, com tenir controlat a un poble.
Sembla que aquí només consumeixin grans marques i les imitacions ens les envien a nosaltres. Aquí no hi ha crisi.

Per sort, sempre hi ha un bonic parc on passar un entretingut matí de diumenge, observant com passegen i ballen, parlant amb la gent (com el nen que col.lecciona autògrafs i fotografies amb estrangers).

Encara però, pots refugiar-te en un restaurant i gaudir de la gastronomia (amanida de flor de lotus, pollastre amb ullals d'elefant -és una planta- o els fideus al creuar el pont. Curiosos noms...). Per cert, aquí també tenen pernil!

 
 






















 

1 comentario:

Unknown dijo...

Que fotos mas chulas, que tiendas mas chulas, que todo mas chulo!!!

Muchos besos.