28 de enero de 2013

Passejant entre els núvols


Deixem Xishuanbanna, atravessant la zona de Pu'er on es cultiva el famós te vermell, per anar cap a Yuangyang, una zona de muntanya on es conreen centenaris camps d'arròs.

Són els anomenats "titian", treballats pel poble Hani durant segles, en els vessants de les muntanyes. Les terrasses dels arrossals, modelen un dels paisatges més impresionants de la província de Yunnan. L'alçada permet la curació d'embotits de porc, d'una manera un tant original, allà on els hi va bé! Però ens agraden més els embotits del nostre poble!

Per arribar aquí hem passat tres dies viatjant en bus, de poble en poble. Però el que semblava ser un pesat desplaçament en bus, s'ha convertit en un agradable viatge gràcies a la descoberta d'uns pobles que entre la boira i núvols baixos, acollien un colorista i vibrant ritme de vida diari. Una sorpresa trobar-nos pobles i petites ciutats on les dones encara van completament vestides de forma tradicional, tant és que sigui en un casament, com el que ens vam trobar en un petit poble, com en el dia a dia (comprant al mercat, treballant al camp, despatxant al súper, ballant...) Ballar és el que fan cada nit a la plaça del poble de Xinjié com a forma de relaxar-se, de fer exercici. Algo equivalent al tai-chi.

* Per cert, s'ha actualitzat amb més fotos la primera notícia de Xina (Xishuanbanna).






































No hay comentarios: